Budaörs Város Önkormányzata 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Telefon: + 36 23 447 800 E-mail: polgarmester@budaors.hu

Wittinghoff Tamás tájékoztatója a koronavírus-helyzet kapcsán

Kérem a budaörsieket, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyünk meg mindent, amivel csökkenteni tudjuk a vírus terjedését – fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester szeptember 3-ai közleményében, amelyben a vírushelyzettel összefüggésben alkalmazandó szabályokat is ismerteti.

 

 

 

Kedves Budaörsiek!

 

Amitől tartottunk, bekövetkezett, a koronavírus-világjárvány nem múlt el a nyáron, sőt, úgy tűnik, új erőre kapott. Országszerte tapasztaljuk, hogy egyre több az igazolt fertőzött, naivitás volna azt hinni, hogy Budaörs kivétel lehet.

 

Már most is látjuk, hogy nálunk is felütötte fejét a vírus. Talán már értesültek róla a helyi médiából, hogy a Budaörsi Latinovits Színház lemondta a bemutatóját, mert munkatársai közül többen is megbetegedtek. A színháznak otthont adó Jókai Mór Művelődési Ház – beleértve a közösségi tereket is – áttért az online programokra.

 

Hogyan tudjuk fékezni a fertőzés további terjedését? A tavasszal bevezetett és működő módszerekhez kell újra nyúlnunk: aki teheti, maradjon otthon, kerülje a családon kívüli személyes kontaktusokat. Ahol csak lehetséges, térjenek át az online munkavégzésre. Ahol ennek feltételei nem adottak, ott fokozottan ügyeljenek a fertőtlenítésre, zárt helyeken a gyakori szellőztetésre.

 

Viseljünk maszkot! Mára tudományosan bizonyítottá vált, hogy az általános maszkviselés meglepően jó hatásfokkal akadályozza meg a vírus terjedését.

 

A város fenntartásában lévő intézményekben megszigorítottuk az eddig sem túl laza járványvédelmi szabályokat.

 

Az óvodák és a bölcsődék kidolgozták az intézményükre alkalmazandó előírásrendszert. A legkisebb gyermekek természetesen nem viselhetnek maszkot, de rajtuk kívül mindenki másnak kötelező. Az óvodai, bölcsődei dolgozók és a szülők közötti lehetőleg ne legyen kontaktus, és a szülőknek is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés. Rendszeresen fertőtlenítjük a helyiségeket, bútorokat, játékokat.

 

Az óvodák, bölcsődék alkalmazottait és az egészségügyi dolgozókat ettől a héttől folyamatosan teszteljük.

 

A városi rendezvények elmaradtak augusztus végén és sajnos így lesz az őszi programokkal is.

 

Szintén nem örömteli, hogy az Idősek Otthonában látogatási tilalmat kellett elrendelnünk, de a lakók védelmében ezt muszáj volt megtennünk.

 

Szeptember 1-jétől a Városházára ismételten csak maszkban, vagy más, a száj és az orr eltakarására alkalmas ruhadarab használata mellett lehet belépni.

 

Kérem a budaörsieket, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyünk meg mindent, amivel csökkenteni tudjuk a vírus terjedését.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Wittinghoff Tamás

VISSZA

Eseménynaptár

2020.09

 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 1. 7
 2. 8
 3. 9
 4. 10
 5. 11
 6. 12
 7. 13
 1. 14
 2. 15
 3. 16
 4. 17
 5. 18
 6. 19
 7. 20
 1. 21
 2. 22
 3. 23
 4. 24
 5. 25
 6. 26
 7. 27
 1. 28
 2. 29
 3. 30
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  

Szolgáltatások A-tól Z-ig