Budaörs Város Önkormányzata 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Telefon: + 36 23 447 800 E-mail: polgarmester@budaors.hu

Hírek

Közművelődési, sport- és egészségügyi díjakat adtak át a Városházán
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési, sport- és egészségügyért díjakat 2019. szeptember 18-án a Városháza dísztermében. Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült Kovácsné Lupás Adrienn, aki évek óta vezeti a Kamaraerdei Közösségi Házat, Testnevelési és Sport Díjban Kadlecsik Kornél atlétaedző, a Kesjár Csaba Általános Iskola tanára, valamint a Budaörsi Diák Sportegyesület NB-I-es Röplabda csapata, Budaörs Egészségügyéért Díjban pedig Gurdonné Gulyás Zsuzsanna iskolai védőnő. Gratulálunk!
Gyermekjogi fogadóóra és jogsegély minden hónapban másik iskolában
Havonta fogadóórát tart a Hintalovon Alapítvány Budaörs különböző iskoláiban, ahol gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a civilszervezet ügyvédje. A fogadóórára a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címen lehet bejelentkezni, de enélkül is fogadják az ügyfeleket.
Ülésezett a képviselő-testület
Nem emelkednek a temetői díjak, az új buszvégállomás két helyiségének bérleti jogát pedig megpályáztatja az önkormányzat – döntött a képviselő-testület a 2019. szeptember 18-án tartott ülésén. A Koszorú utca egy részét Panoráma utcának keresztelik át a lakók kérésére.
Könnyített az önkormányzat a szociális ellátások jogosultsági feltételein
Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2019. augusztus 28-ai ülésén a szociális ellátások esetében emelte az igénybevétel jogosultsági feltételként meghatározott jövedelemhatárokat, több esetben a támogatási összegek is nőttek.
Új nyitvatartási rend a budaörsi kormányablaknál
Egységes nyitvatartási rendet vezettek be a Miniszterelnökség, valamint a Pest megyei és a Budapesti Kormányhivatal illetékessége alá tartozó kormányablakoknál szeptembertől, így Budaörsön is új ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket.
Sikeresen zárult az Idesüss - Budaörs Napja
Idén is nagyszerűen sikerült az Idesüss – Budaörs Napja, amelyet a hagyományokhoz híven augusztus utolsó szombatján tartottunk. Képgalériánkban megörökítettünk néhány kedves és/vagy emlékezetes pillanatot.
A képviselő-testületi ülésen történt
2019. augusztus 28-án tartott rendkívüli ülésén jelentősen megemelte a képviselő-testület azt az összeghatárt, amelyig szociális támogatásban részesülhetnek az arra rászorulók.
Új épületrésszel bővül a Zombori utcai idősek otthona
Egy háromszintes épületrésszel, összesen 32 férőhellyel bővíti az önkormányzat a Kamaraerdőben található, Zombori utcai idősek otthonát. A beruházás bokrétaünnepét 2019. július 2-án tartották, és egy feldíszitett őszibarackfát helyeztek el az épület egyik legmagasabb pontján.
Hogyan ne váljunk online csalás áldozatává?
Az online vásárlások során előforduló csalásokra hívja fel a figyelmet a Budaörsi Rendőrkapitányság. Felhívásukban ötleteket is adnak, hogy mire figyeljünk oda.
Változik az ügyfélfogadás az Okmányirodában és Földhivatalnál
Módosul a Pest megyei okmányirodák és földhivatalok nyitva tartása. Az ügyfélfogadási időszakok az alábbiakban láthatók.
Ítélkezési szünet a Budaörsi Járásbíróságon
2019. július 15-étől augusztus 16-áig ítélkezési szünetet tart a Budaörsi Járásbíróság.
Közoktatási ösztöndíjpályázat
2019/2020. tanévre is pályázhatnak közoktatási ösztöndíjra a közoktatási intézményekben tanuló, budaörsi lakcímmel rendelkező, szociálisan rászoruló és jól tanuló diákok.
A képviselő-testületi ülésen történt
Módosították a költségvetési rendeletet, intézményvezetői pályázatokról, illetve több ingatlan értékesítéséről is döntöttek a képviselő-testület 2019. június 26-án megtartott ülésén.
Energiamegtakarítási versenyt nyert a Budaörsi Városháza
A Budaörsi Városháza lett a Fenntartható Fenntartó címen futó nemzetközi verseny első kihívásának, a széndioxidkibocsátás csökkentését célzó ún. „Karbonböjt” játéknak a magyarországi győztese. A versenyen nyolc európai ország közel száz önkormányzati épülete vesz részt 2019-ben, Magyarország négy önkormányzata 12 épülettel szállt be.

Szolgáltatások A-tól Z-ig