Budaörs Város Önkormányzata 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Telefon: + 36 23 447 800 E-mail: polgarmester@budaors.hu

Hírek

Ingatlanértékesítési pályázat
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 182/2019.(XI.13.) ÖKT számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 4073 helyrajzi számú, természetben Budaörsön, a Porsche Ingatlankezelő Kft. raktárbázisa mellett található „kivett beépítetlen terület” megnevezésű, 1.101 m2 területű, természetben belterületi ingatlan értékesítésére.
„Nem csak orvosoknak” egészségügyi konferencia és lakossági fórum volt a Városházán
A Budaörsi Egészségügyi Központ őszi szakmai tanácskozása a daganatos megbetegedésekkel foglalkozott. Az előadásokat a szakrendelőben gyógyító és más, tudományos tevékenységet is folytató szakorvosok tartották. 2019. november 08-án.
Budaörs is URBACT-város lett
Többek között Milánóval, Szófiával, Rijekával, Pozsonnyal közösen Budaörs is bekerült az URBACT elnevezésű nemzetközi városfejlesztési projektbe. A programindító találkozót szeptemberben, ezen a héten rendezik Milánóban, ahol Budaörs is képviselteti magát.
Gyermekjogi fogadóóra és jogsegély minden hónapban másik iskolában
Havonta fogadóórát tart a Hintalovon Alapítvány Budaörs különböző iskoláiban, ahol gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a civilszervezet ügyvédje. A fogadóórára a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címen lehet bejelentkezni, de enélkül is fogadják az ügyfeleket. A következő fogadóóra 2019. november 6-án lesz.
Megalakult az új képviselő-testület
Az újraválasztott polgármester, Wittinghoff Tamás és a mandátumot szerzett képviselők is átvették megbízólevelüket, esküt tettek, majd döntöttek a bizottsági struktúráról és annak összetételéről a képviselő-testület október 24-én tartott ülésén. A polgármester bejelentette, hogy mindaddig nem tesznek egyoldalú gesztusokat a Fidesz-KDNP felé, amíg nem zárulnak le a rendőrségi vizsgálatok a kampány során elkövetett súlyos törvénysértésekkel kapcsolatban, és nem tisztázódik, hogy ezekben milyen szerepe volt a pártszövetségnek.
Hogyan fűthetünk tisztábban?
A fűtési szezon kezdetén a Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szervezet az Agrárminisztériummal együttműködve tájékoztatót készített a fűtés levegőminőségre gyakorolt hatásairól, és arról, hogy milyen lépésekkel lehet tisztábban, hatékonyabban, sőt, olcsóbban fűteni.
Felhívás haszonállat tartásának bejelentéséről
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az állattartásról szóló 59/2004. (X.20.) ÖKT rendelete 6/B. § (1) és (2) bekezdése értelmében Budaörs város területén a haszonállatok (sertés, juh, kecske, ló, baromfik, stb.) tartását az állattartónak be kell jelentenie a Budaörsi Polgármesteri Hivatalnál.
Magas részvétel mellett a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjei nyerték az önkormányzati választást
Az öt évvel ezelőttinél is magasabb arányban, a szavazatok 71,65 százalékának megszerzésével Wittinghoff Tamás nyerte el a polgármesteri címet a 2019. október 13-án tartott önkormányzati választáson Budaörsön. Mind a tíz egyéni választókerületben a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjei jutottak mandátumhoz, kompenzációs listáról 3-an a Fidesz-KDNP, egy jelölt pedig a Gazdakör listájáról jutott be a képviselő-testületbe.
Közművelődési, sport- és egészségügyi díjakat adtak át a Városházán
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési, sport- és egészségügyért díjakat 2019. szeptember 18-án a Városháza dísztermében. Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült Kovácsné Lupás Adrienn, aki évek óta vezeti a Kamaraerdei Közösségi Házat, Testnevelési és Sport Díjban Kadlecsik Kornél atlétaedző, a Kesjár Csaba Általános Iskola tanára, valamint a Budaörsi Diák Sportegyesület NB-I-es Röplabda csapata, Budaörs Egészségügyéért Díjban pedig Gurdonné Gulyás Zsuzsanna iskolai védőnő. Gratulálunk!
Befejeződött a Hársfa és a Puskás Tivadar utca egy-egy szakaszának felújítása
Újabb két útszakasz újult meg Budaörsön, amelyek kényelmesebbé teszik a városlakók életét: a Hársfa utca, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utca, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig kapott új burkolatot.
Budaörs lett a legvirágosabb település a régióban
2019. szeptember 7-én Nagykőrösön vette át a Virágos Magyarország versenyben az Év Települése díjat a régióban Bíró Gyula alpolgármester és Stift Nándor a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke.
Ülésezett a képviselő-testület
Nem emelkednek a temetői díjak, az új buszvégállomás két helyiségének bérleti jogát pedig megpályáztatja az önkormányzat – döntött a képviselő-testület a 2019. szeptember 18-án tartott ülésén. A Koszorú utca egy részét Panoráma utcának keresztelik át a lakók kérésére.
Könnyített az önkormányzat a szociális ellátások jogosultsági feltételein
Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2019. augusztus 28-ai ülésén a szociális ellátások esetében emelte az igénybevétel jogosultsági feltételként meghatározott jövedelemhatárokat, több esetben a támogatási összegek is nőttek.
Új nyitvatartási rend a budaörsi kormányablaknál
Egységes nyitvatartási rendet vezettek be a Miniszterelnökség, valamint a Pest megyei és a Budapesti Kormányhivatal illetékessége alá tartozó kormányablakoknál szeptembertől, így Budaörsön is új ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket.

Eseménynaptár

2019.11

 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5. 1
 6. 2
 7. 3
 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8
 6. 9
 7. 10
 1. 11
 2. 12
 3. 13
 4. 14
 5. 15
 6. 16
 7. 17
 1. 18
 2. 19
 3. 20
 4. 21
 5. 22
 6. 23
 7. 24
 1. 25
 2. 26
 3. 27
 4. 28
 5. 29
 6. 30
 7.  

Szolgáltatások A-tól Z-ig