Budaörs Város Önkormányzata 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Telefon: + 36 23 447 800 E-mail: polgarmester@budaors.hu

A képviselő-testületi ülésen történt

A Hosszúréti-patak partfalának helyreállítására nyújt be a város pályázatot, illetve koncesszióba adja a budaörsi távhőszolgáltatás ellátását. Többek között erről döntöttek a 2021. szeptember elsején megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

 

 

Napirend előtt elsőként Laczik Zoltán (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kért szót, mert a Puttony utcai lakók érdeklődtek nála, hogy mikor fognak kátyúzni a lakóhelyükön.

Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője kérdésére elmondta, hogy jelenleg a BTG végzi a kárfelméréseket, a munkát szeptember közepén kezdik el, egyszerre az egész város területén.

Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy közlekedési káosz alakult ki Budapesten és ennek hatására Budaörsön is. Ennek oka, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hibás döntéseket hozott a felújításokkal és a kerékpársávokkal kapcsolatban. A képviselő szerint a főpolgármester azt mondta, hogy szálljanak ki az emberek az autóikból és menjenek gyalog. Kérdése az volt, hogy egyeztetett-e minderről a főváros Budaörssel.
Wittinghoff Tamás polgármester válaszában emlékeztetett, hogy évtizedek óta káosz van iskolakezdéskor, és ez Tarlós István idején sem volt másként. Szerinte Karácsony Gergely nem azt mondta, hogy mindenki menjen gyalog, hanem azt, hogy lehetőség szerint használják a tömegközlekedést. Ennél fontosabbnak tartotta, hogy folyamatosan egyeztetnek a főpolgármesterrel és Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával annak érdekében, hogy az elővárosi vasút minél hamarabb megvalósuljon, ami valóban orvosolná a közlekedési nehézségeket.

 

Ezt követően esküt tett a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság új külsős bizottsági tagja, Árendás Péter, aki Bene Tünde lemondott bizottsági tag helyébe lép. Bene Tünde az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója lett, Árendás Pétert váltotta ezen a poszton. 


Ötven millió forintos pályázatot nyújt be az önkormányzat a Hosszúréti-patak – Budaörsi mellékág rendbehozatalára. Ehhez biztosította a testület a szükséges 10 százalékos önrészt.


Jóváhagyásukat adták a képviselők a polgármester jutalmára is. Indoklásként Ritter Gergely (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) elmondta: a polgármester az elmúlt másfél éves pandémiás időszakban gyakorlatilag egyedül vitte az ügyeket.

 

Korábbi ülésén arról döntött a képviselő-testület, hogy december 31-ével Budaörs kilép az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásból, mivel a szolgáltató a pénzügyi gondjai miatt nem tudja az elvárt minőségben teljesíteni a vállalt feladatot. Az önkormányzat most együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársasággal, ami megnyitja az utat ahhoz, hogy a későbbiekben velük végeztessék majd a szemétszállítást. 

 

Ezt követően zárt ülésen bírálták el a Budaörs Város távhőszolgáltatás ellátása tárgyában kiírt közbeszerzési eljárást. A döntés alapján 25 évre koncesszióba adták ezt a feladatot.

 

 

VISSZA

Eseménynaptár

2024.03

  1. H
  2. K
  3. Sz
  4. Cs
  5. P
  6. Szo
  7. V
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5. 1
  6. 2
  7. 3
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
  6. 9
  7. 10
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
  6. 16
  7. 17
  1. 18
  2. 19
  3. 20
  4. 21
  5. 22
  6. 23
  7. 24
  1. 25
  2. 26
  3. 27
  4. 28
  5. 29
  6. 30
  7. 31

Szolgáltatások A-tól Z-ig